Agro novosti

Petrokemija proslavila 50. rođendan

Na Dan Petrokemije, 1. lipnja, svečano smo obilježili 50. rođendan kompanije. 

Uz brojne goste, proslavi su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje obljetnici tvornice koja je »obilježila hrvatsku industriju i hrvatski izvoz te daje veliki doprinos hrvatskom BDP-u«. Čestitao je 50 godina rada kompanije svim njenim radnicima, a posebno se dotaknuo uloge Petrokemije u Domovinskom ratu. 

»Ova tvornica bila je na dnevnom redu brojnih hrvatskih vlada, pa tako i moje Vlade od samoga početka i ni u jednom trenutku nismo imali dilema da smo čvrsto opredijeljeni za njenu ekonomsku budućnost, za budućnost radnih mjesta i za budućnost proizvodnje. Zato smo podržali napore da se napravi kvalitetan plan restrukturiranja«, kazao je Plenković i zaključio: »S odlukama koje smo nedavno donijeli na Vladi, otvorili smo mogućnost da svi preduvjeti za dokapitalizaciju budu ispunjeni te da, na jedan rasterećen način, Petrokemija okrene novu stranicu. Te odluke poklapaju se s 50. obljetnicom i mislim da kada je riječ o Vladi, bolju, snažniju i čvršću poruku podrške i priliku opstojnosti Petrokemije nismo mogli poslati«. 

Predsjednik Uprave Đuro Popijač zahvalio se svim generacijama zaposlenika koji su utkali svoje znanje, rad i život u Petrokemiju, žilu kucavicu ovog kraja, ali i cijele Hrvatske. Naglasio je da je Petrokemija zadnji preostali industrijski gigant u Hrvatskoj s tradicijom, baštinom i bogatom poviješću te istaknuo njezinu neizmjernu ulogu u životu grada Kutine, županije i čitave Hrvatske.

Zahvalio se socijalnim partnerima, nadzornom odboru, kupcima, poslovnim suradnicima te Vladi Republike Hrvatske. 

»Zahvaljujući nedvojbenom opredjeljenju Vlade Republike Hrvatske za očuvanje kutinske tvornice, iskreno vjerujem da smo pri samom kraju ovog procesa i da ćemo kraj ljeta dočekati potpuno spremni za novih 50 godina. Ništa u Hrvatskoj nije  veliko i važno kao Petrokemija, pa krenimo onda ponosno u drugi krug« zaključio je predsjednik Uprave naše tvrtke.

Prisutne goste pozdravili su i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić te izaslanik predsjednika Sabora RH, sisačko - moslavački župan Ivo Žinić. 

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak