Kontaktipregledaj sve kontakte
0800 647 647besplatni telefon
Agro novosti

PRIHRANA ULJANE REPICE

Nakon zimskog perioda mirovanja, biljka uljane repice regenerira korijenov sustav i stvara novu rozetu listova. Tijekom proljetnog porasta uljana repica formira veliku organsku masu te je tada potrebno unijeti  u tlo veći dio ukupnih potreba biljaka za dušikom i sumporom. Optimalna ishranjenost uljane repice dušikom i sumporom omogućuje bolje formiranje komuški i broja sjemenki po komuški odnosno komponente prinosa.

Prihranu uljane repice potrebno je obaviti prije kretanja vegetacije u proljeće i u početku porasta stabljike kada se mogu primijeniti dušično sumporna i dušična gnojiva kao što su ASN i KAN. Prva prihrana obavlja se u drugoj polovici veljače kada se regenerira korijen uljane repice  i potrebno je primijeniti 200 - 250 kg/ha ASN- a ili KAN- a. U razdoblju kada se iz rozete listova javljaju prvi pupovi može se obaviti druga prihrana u kojoj je potrebno primijeniti 150 - 200 kg/ha ASN- a ili KAN -a ili 200 - 250 kg/ha Petrokemijasa.

Optimalna ishranjenost uljane repice, posebice dušikom i sumporom, omogućuje što veći broj zametnutih pupova, bolju oplodnju i razvoj ploda odnosno komuški.

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija