Kontaktipregledaj sve kontakte
0800 647 647besplatni telefon
Agro novosti

DAN PETROKEMIJE U BARANJI

Dan Petrokemije održali smo u Kozarcu u Baranji na OPG - u Tajane Habuš, u voćnjaku jabuka.

U nasadu koji se proteže na 4,5 hektara postavljen je gnojidbeni pokus s tri gnojidbene i kontrolnom varijantom na sorti Idared. U voćnjaku je izvedena gnojidba u tlo s dva nova gnojiva naše tvrtke, PETROKEMIJasom i ASN- om, zatim s Ureom, dok je folijarna gnojidba obavljena s četiri folijarna mineralna gnojiva: Fertinom V, Fertinom R, Fertinom B te Fertinom Fe.

 

Na prezentaciji gnojidbe u Kozarcu okupilo se osam velikih voćara s tog područja, kojima je o efikasnosti primjene naših gnojiva govorila mr.sc. Sanja Biškup, specijalistica za primjenu gnojiva u Petrokemiji d.d.

 

Rezultati pokusa bit će uskoro dostavljeni nakon izmjerenog prinosa tijekom berbe, dok će se kvalitativna svojstva ploda odrediti na Zavodu za voćarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu. "Pokus u suradnji s Petrokemijom radim ove godine prvi put, no vaša gnojiva koristim oduvijek i jako sam zadovoljna s njima. Nadam se da ćemo i dalje surađivati", istaknula je vlasnica voćnjaka Tajana Habuš.

 

Jedan od gostiju na Danu Petrokemije bio je i Attila Toth iz baranjskog sela Suza, koji u svom voćnjaku uzgaja višnje i orahe. «Petrokemijina gnojiva kupujem redovito, razne formulacije NPK, kao i Ureu i KAN, i pokazala su se odličnima», kazao nam je Toth. Poslije predavanja uslijedila su brojna pitanja okupljenih voćara, koji su naročit interes pokazali za naša nova dušično – sumporna gnojiva, jer nekoliko njih posjeduje voćnjake na karbonatnim tlima, na kojima ova gnojiva znatno olakšavaju status ishranjenosti voćaka.

Dokumenti za preuzimanjePovratak