Kontaktipregledaj sve kontakte
0800 647 647besplatni telefon
Agro novosti

DAN PETROKEMIJE

Dan Petrokemije održali smo u Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu, s kojom naša tvrtka njeguje dugogodišnju suradnju. O demonstracijskom pokusu i tri varijante gnojidbe na kupinama, okupljenim  učenicima raznih poljoprivrednih smjerova, govorila je Sanja Biškup, specijalist za primjenu gnojiva u našoj tvrtci.

 

Učenici će, pod vodstvom Mire Štimac, voditeljice poljoprivrednog dobra škole cijelo ljeto brinuti o kupinjaku, a njihovi ih profesori potiču da si rezultate istraživanja iskoriste za maturalne radove.

U nasadu kupine gnojidba je obavljena ASN-om, Petrokemijas-om i UREOM putem tla dok je folijarna gnojidba obavljena Fertinom V, Fertinom R, Fertinom  B te Fertinom Fe.

 

Do sada je obavljeno sedam tretiranja sa Fertinama i jasno se vidi pozitivno djelovanje Fertina  na inače problematičnoj parceli u odnosu na kontrolnu varijantu.

Kupine su u izvrsnoj kondiciji sa dosta plodova čije dozrijevanje se očekuje u srpnju kada će se obaviti kvantitativna mjerenja te uzorkovanja plodova za analizu suhe tvari i šećera.

 

Da kupinjak puno bolje izgleda nakon prihrane našim tekućim mineralnim gnojivima, primjetili su i profesori Ivana Petrošanec Pišl i Boro Kovačević koji su na predavanje doveli svoje razrede.

Dokumenti za preuzimanjePovratak