Gnojidbeni savjeti

Novi uređaj za laboratorij

Riječ je o optičkom emisijskom spektrometru s induktivno spregnutom plazmom (ICP-OES) koji omogućuje simultano određivanje velikog broja elemenata u istom uzorku, vrlo brzu analizu, niske granice detekcije i široko radno područje. Najvažnija prednost ovog uređaja je mogućnost istovremenog određivanja čak 70 elemenata u uzorku.  
Kontrola kvalitete koristit će ICP-OES prvenstveno za praćenje kvaliteta proizvoda PetroBlue. i to prema zahtjevima norme ISO 22241-2:20006 (E).Osim toga, koristit će se i za određivanje sadržaja metala u svim našim mineralnim gnojivima, tehničkim kemikalijama, eluatima otpada i u otpadnim vodama. S obzirom da metali mogu predstavljati zdravstveni rizik njihov sadržaj je zakonski ograničen,  a samim time je i laboratorij dužan pratiti sadržaj istih.


Do kraja godine Kontrola kvaliteta planira nabaviti još dva uređaja, čime će nastaviti sustavno zamjenjivati postojeće zastarjele uređaje. Nabavna novih uređaja omogućit će neometano praćenje procesa proizvodnje i kvalitete gotovih proizvoda, brže dobivanje traženih vrijednosti kao i širu paletu elemenata koju Kontrola kvalitete može odrediti.
 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

Želite povećati svoje poljoprivredne rezultate potpuno besplatno?

Kliknite ovdje i prijavite se na naš glasnik.