VIJESTI

Novi proizvod ASN

Petrokemija d.d. proizvela je ovih dana prve količine novog proizvoda, granuliranog amonijevog sulfonitrata (ASN). Uvođenje novih proizvoda je jedan od temelja revidiranog Programa restrukturiranja i financijske konsolidacije 2015. – 2019. Granulirani amonijev sulfonitrat sadrži dušik u oba oblika, amonijskom i nitratnom i pogodan je za prihranu i predsjetvenu gnojidbu svih poljoprivrednih kultura. Uz dušik sadrži i sumpor, koji je također vrlo bitno hranjivo u ishrani poljoprivrednih kultura. Može se primijeniti na svim tipovima tala i prikladan je za primjenu na tlima gdje je onemogućeno unošenje gnojiva mehanizacijom u tlo.
Pročitaj više

Radionica o uzimanju uzoraka tla

U Srednjoj školi Petrinja održana je, u okviru suradnje s Petrokemijom d.d., radionica o uzimanju uzoraka tla. Stručna suradnica Primjene Višnja Mikoč i komercijalni zastupnik Prodaje Marin Mudronja objasnili su učenicima drugog razreda postupak uzimanja uzoraka

Pročitaj više

GNOJIVA ZA EUROPSKU UNIJU

Petrokemiju d.d.  posjetila je Marina Lovrić županica Županije Sisačko-moslavačke. U izjavi za novinare podsjetila je na značaj Petrokemije, koja ima budućnost zahvaljući kvalitetnim proizvodima priznatim na domaćem, regionalnom i dokazano na svjetskom tržištu sve do američkog kontinenta.  Opskrba plinom nije mimoišla ni ovu posjetu koja je završila u proizvodnim postrojenjima. Plin u strateški važnoj proizvodnji gnojiva u ukupnim troškovima čini 40 posto, naglasio je predsjednik Uprave Boris Mesarić predsjednik Uprave. Uz to što plina nema dovoljno nema ni kontrole uključivanja novih potrošača. Samo protekle godine uključeno ih je izravno putem distributera 25.000, spomenuo je. Bez novog plinovoda i bolje energetske bilance rješenja nema, složili su se sudionici susreta, među kojima i zamjenica županice Marijana Petir. Nažalost sudbina nestabilnih isporuka uz meteoroške najave o dugoj zimi mogle bi se osjetiti u opskrbi u proljetnoj sjetvi 2006. koja traži znatno veće količine gnojiva od jesenske. A što se trenutno stanja tiče uz jesensku sjetvu domaća poljoprivreda, bez povećanja cijene gnojiva sa traženih 120.000 tona bit će u potpunosti opskrbljena, rečeno je čelnicima Sisačko-moslavačke županije.

Pročitaj više