Korporativne vijesti

Remont i kredit HBOR za investiciju

Petrokemija d.d. obaviti će remont svojih postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva, po obimu radova jedan od većih u posljednjih nekoliko godina. Remont započinje danas, 27. lipnja 2016. obustavom rada postrojenja UREA 2, a zatim će 1. srpnja 2016. biti zaustavljena i ostala proizvodna postrojenja. Radovi će se odvijati tijekom srpnja, a ponovni start postrojenja Amonijak planira se za 1. kolovoza 2016. nakon čega će uslijediti start i ostalih postrojenja. Tijekom remonta realizirati će se investicija „Mjera M7“ na postrojenju UREA, čime će se postići značajno poboljšanje ekološkog standarda u smislu smanjenja onečišćenja otpadnih voda.
U cilju poboljšanja energetske učinkovitosti Petrokemija d.d. financira i izgradnju visokotlačnog plinovoda od PMRS Kutina 1 do tvorničkog kruga (podzemni cjevovod) i dalje do Postrojenja za proizvodnju amonijaka (nadzemni cjevovod). Vrijednost investicije je 45 milijuna kuna, a većim dijelom financirana je putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz Programa „Kreditiranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“.
U tekućem razdoblju osigurane su dovoljne količine zaliha mineralnih gnojiva,  kako bi se zadovoljila predviđena potražnja na domaćem i inozemnom tržištu.

Dokumenti za preuzimanjePovratak