Korporativne vijesti

Održana vatrogasna vježba na KAN - u 2

Na postrojenju za proizvodnju gnojiva AN/KAN 2 u petak je održana redovna vježba 3. požarnog područja Vatrogasne zajednice grada Kutine, ujedno i najkompleksnijeg budući da pokriva gospodarsku zonu, naselja i autocestu. Domaćini vježbe bili su naša Profesionalna vatrogasna postrojba te IDVD Petrokemije, a u njoj su sudjelovali i JVP Kutina, DVD Kutina selo, DVD Kutina grad, DVD Repušnica i DVD Husain, kao i Civilna zaštita grada Kutine, Hitna pomoć i policija.
Ciljevi vježbe bili su, uz provjeru ispravnosti stabilnih sustava za dojavu i gašenje požara, snalaženje hitnih službi u prostoru Petrokemije d.d. pri kemijskom akcidentu ili nekim drugim akcidentnim situacijama, zatim obuka procesnih djelatnika s postrojenja za proizvodnju AN/KAN 2, dežurnog OIC – a i priprema za mogući stvarni događaj na ovom postrojenju, kao i provjera osposobljenosti profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite.
«Vrlo smo zadovoljni odrađenom vježbom, hvala svima koji ste se odazvali i pokazali da smo spremni zajedničkim snagama boriti se protiv ovakve vrste akcidenta“, istaknuo je Tomislav Cesar, rukovoditelj Zaštitnih poslova u Petrokemiji d.d.

Dokumenti za preuzimanjePovratak