Korporativne vijesti

Dan Petrokemije u Virju

Dan Petrokemije održan je u Virju na OPG – u Marijana Babeca. U suradnji sa Savjetodavnom  službom Koprivničko - križevačke županije, demonstracijsko gnojidbeni pokus postavljen je na crvenoj djetelini sorte Viva, na površini od 5 000 m2. Djetelina je zasijana u ožujku prošle godine, a gnojena je na temelju kemijske analize tla i gnojidbene preporuke naše Primjene. Zahvaljujući primjeni svih agrotehničkih mjera, od kalcizacije, gnojidbe, sjetve certificiranog sjemena do primjene herbicida radi zaštite usjeva od korova, prvi otkos dao je visok prinos pri čemu su gnojidbene varijante dale u prosjeku 30 % veći prinos od negnojene.
Gnojidbeni pokus prisutnim poljoprivrednim proizvođačima i kupcima predstavila je Ruža Vukadin, specijalist za primjenu gnojiva naše tvrtke. Prinosima je posebno zadovoljan vlsnik OPG –a Marijan Babec, a dokazana je važnost gnojidbe mineralnim gnojivima u prilično lošim uvjetima uzgoja. Veliko zanimanje među okupljenima izazvalo je predstavljanje naših novih proizvoda sa sumporom: PETROKEMIJas - a i NPK (S) 15-15-15 (3).
Voditeljica naše Primjene, Mirela Trdenić predstavila je osnovne značajke, primjenu i djelovanje novih gnojiva, pogotovo PETROKEMIJas – a za koji su poljoprivredni proizvođači iskazali interes. Regionalna voditeljica Prodaje Jadranka Rapljan podsjetila je prisutne na trenutnu akcijsku ponudu naših proizvoda.

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak