Korporativne vijesti

Riješena blokada poslovnih računa Petrokemije d.d. od strane Hrvatske poštanske banke

 Petrokemija, d.d. sukladno Zakonu o tržištu kapitala i Pravilima Zagrebačke burze objavljuje sljedeće priopćenje: Unatoč činjenici da je Uprava Petrokemije d.d. ponudila Hrvatskoj poštanskoj banci prihvatljivi model za rješenje nastalog duga HPB je u petak 6. ožujka 2015.g. provela blokadu poslovnih računa Petrokemije d.d.. Uprava Petrokemije d.d. ponovno napominje da do navedene blokade nije trebalo doći jer je bilo ponuđeno prihvatljivo rješenje za osiguranje potpunog pokrivanja potraživanja HPB.
Usprkos svemu Uprava Petrokemije d.d. uložila je maksimalne napore da udovolji zahtjevu HPB-a za jednokratnim vraćanjem potraživanja po regresnom dugu za jednog od dugoročnih kupaca Petrokemije d.d. Jednokratnim vraćanjem duga omogućena je normalizacija odnosa s HPB-om čime je došlo do deblokade poslovnih računa Petrokemije d.d. Petrokemija d.d. ponovno naglašava da su osigurane dovoljne količine mineralnog gnojiva za proljetnu sjetvu te ni na koji način u ovom važnom dijelu godine nije dovedena u pitanje opskrba hrvatske poljoprivrede.
Uprava isto tako ističe da je u tijeku realizacija Revizije programa restrukturiranja i financijske konsolidacije Petrokemije d.d. 2015-2019.g. kojim bi se trebalo stabilizirati poslovanje Društva, a za njegovu daljnju realizaciju nužno je potrebno razumijevanje i podrška financijskih institucija i opskrbljivača prirodnoga plina.

Dokumenti za preuzimanjePovratak