Korporativne vijesti

Posjet studenata iz Osijeka

Našu tvrtku jučer su posjetili studenti 5. godine Poljoprivrednog fakulteta Osijek pod vodstvom doc.dr. Brigite Popović i doc.dr.Vladimira Ivezića, a u sklopu modula Analiza tla i gnojiva. «Ovakve posjete su neprocjenjive u izvođenju nastave i trebale bi postati naša svakodnevnica», kazala je doc.dr. Popović, «pa smo doveli  studente završne godine koji su uglavnom odslušali sve predmete vezane uz fertilizaciju i slične predmete i koji su radili u našim laboratorijima. Procijenila sam da bi im, kad već imamo u Hrvatskoj ovakvu tvornicu,  bilo od velike koristi u svladavanju gradiva uživo vidjeti kako se proizvode mineralna gnojiva.»
Studente su kroz tvornicu proveli Mirela Trdenić, voditeljica Primjene, i Petar Borić, viši stručni suradnik za sigurnost, koji im je dao osnovne informacije o proizvodnji mineralnih gnojiva, o postrojenjima, sirovinama i našim gotovim proizvodima. S pakirnicom i paletizacijom upoznao ih je pomoćnik rukovoditelja unutarnjeg transporta Darko Bedić, nakon čega su obišli i skladište Uree. Veliko zanimanje studenti su pokazali za naše laboratorije. Kroz  Laboratorij za dušične i fosforne proizvode provela ih je Biljana Vitas Zečević, voditeljica laboratorija, a kroz Laboratorij za plinove, sirovine i primjenu Branka Vuica, voditeljica za sirovine i primjenu.
«Ovo je nešto što bi svaki student trebao proći. Ja sam vizualni tip i vizualizacija mi puno pomaže pri učenju. Tehnološke procese koji se događaju u tvornici inače sagledavamo kao jednadžbe, kao skupove brojki i slova, a ovdje to vidimo u nekoj novoj dimenziji i puno nam je lakše sada objasniti i shvatiti određene stvari», istaknuo je nakon obilaska student Miroslav Periškić.

Dokumenti za preuzimanjePovratak