Korporativne vijesti

Nastup na sajmu u Novom Sadu

Od 20. do 26. svibnja u Novom Sadu je održan 81. Međunarodni novosadski poljoprivredni sajam, na kojem je ove godine nastupilo 1500 izlagača iz 60 zemalja, među njima i naša tvrtka. Koliko je tržište u Srbiji važno za Petrokemiju istaknuo je Krešimir Kvaternik, član Uprave naše tvrtke na Danu Petrokemije koji je organiziran u sklopu sajma. „U ukupnom uvozu mineralnih gnojiva u 2012. godini u Srbiju Petrokemija je sudjelovala s otprilike 20 posto, a cilj nam je i dalje održati trend porasta izvoza na tržištu Srbije“, kazao je Kvaternik i dodao: „Zbog vremenskih neprilika 2014. godina započela je ispod očekivanja, vidljiv je pad potrošnje, no godišnji plan izvoza u Republiku Srbiju od 105.000 tona nastojat ćemo ostvariti svim raspoloživim alatima. Tržište u Republici Srbiji smatramo jednim od ključnih tržišta u regiji i ono se svake godine nalazi među pet najvećih izvoznih tržišta Petrokemije.“
Dan Petrokemije obilježila su  predavanja pod nazivom „Primjena mineralnih gnojiva u gnojidbi poljoprivrednih kultura“ koje je održala Biserka Stojić, voditeljica Odjela Primjene i predavanje o trendovima i kretanjima cijena i tržišta u Europi koje je pripremio Damir Piršić, voditelj Prodaje.  
Naša tvrtka je i ove godine na sajmu ostvarila svoj cilj: neposredni kontakt sa sadašnjim i budućim korisnicima Petrokemijinih proizvoda s područja Srbije, ali i Makedonije te Kosova. Za to su se pobrinuli Zoran Zovko, Alen Zrinski, Damir Piršić i Nedjeljka Lež, te iz Petrokemije Novi Sad Zoran Matić, Vesna Protulipac i Milomirka Šarić  koji su bili na raspolaganju svim posjetiteljima za razne upite i stručne savjete.  

Dokumenti za preuzimanjePovratak