Korporativne vijesti

Uvođenje sustava Upravljanja proizvodom

Od 7. do 9. travnja u našoj tvrtci trajao je vanjski audit sustava Upravljanja proizvodom. Naime, ulaskom Petrokemije u udruženje europskih proizvođača gnojiva Fertilizers Europe obvezali smo se na uvođenje programa čija je svrha uspostava sustava za kontrolu cijeloživotnog ciklusa proizvoda od dopreme sirovina i kemikalija, proizvodnje, rukovanja, skladištenja (u i izvan Petrokemije) i distribucije naših proizvoda do njihove primjene, uz naglasak na zaštitu na radu, zaštitu zdravlja i okoliša te sigurnosti (ZZOS) svih dionika u navedenim procesima.

 

„Jako je bitno napomenuti da će Petrokemija kroz Sustav upravljanja proizvodom (SUP) koji će biti integriran kroz postojeće sustave: Sustav upravljanja kvalitetom (SUK), Sustav upravljanja okolišem (SUO) i Sustav upravljanja sigurnosti (SUS), podići razinu zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša te sigurnosti kod svih djelatnika Petrokemije i naših partnera (dobavljači sirovina i kemikalija, izvođači radova, prijevoznici i kupci te poljoprivrednici)”, istaknuo je voditelj Tehnološkog razvoja Hrvoje Lisac, ujedno i voditelj Tima na razini Petrokemije za vanjski audit čiji su članovi iz Upravljanja kvalitetom i okolišem Lidija Ćosić, Grozdana Avirović i Zvonimir Bakarić, iz Proizvodnje gnojiva Ivanka Baglama, iz Proizvodnje glina i tekućih gnojiva Slavica Čanković, iz Transporta Milan Dabić, iz Nabave Renata Panić Šuto, iz Prodaje Vlatka Krstanović,  iz Zaštitnih poslova Tomislav Cesar, iz Upravljanja projektima Darko Vinicki te za područje Marketinga i Primjene Gordana Jugović. Oni su zaključili kako je još puno posla pred njima, pogotovo oko procjene rizika od opasnosti po ZZOS u svim elementima životnog ciklusa. Spomenuta nastojanja ocrtavaju i nedavno izmijenjena Politika upravljanja kvalitetom, okolišem i održivim razvojem te Politika sigurnosti.
Vodeći auditor iz tvrtke DNV Adriatica d.o.o. iz Zagreba Vladimir Subanović na završnom je sastanku naglasio kako će predložiti pozitivnu ocjenu za dobivanje certifikata iz Product stewardship programa.
„Bila nam je potrebna ovakva provjera i hvala vam što ste nam ukazali na određene slabosti na koje gledamo kao priliku za poboljšanje. Drago mi je što smo dobili pozitivnu ocjenu jer nam certifikat iz Product stewardship programa znači još jedan iskorak prema našim krajnjim korisnicima, što je od velike važnosti za ovu tvrtku”, zaključio je Nenad Zečević, član Uprave naše tvrtke.    

Dokumenti za preuzimanjePovratak