Korporativne vijesti

Priznanja za DOP

Na 4. nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju, koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića, podijeljene su nagrade za Index DOP – a za 2012. u kategoriji malih, srednjih, velikih i javnih tvrtki koje zajednički dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. U sklopu konferencije po prvi put je dodijeljena i Europska nagrada za DOP za koju je bila nominirana i naša tvrtka s projektom «Suradnja Petrokemije i srednjih poljoprivrednih škola u Hrvatskoj». 
U kategoriji velikih poduzeća Europsku nagradu za DOP dobila je Coca Cola HBC Hrvatska, dok je u kategoriji malih i srednjih poduzeća dobio Končar Institut za elektrotehniku. Našoj tvrtci  na konferenciji je uručeno priznanje povodom uspješno popunjenog upitnika Index DOP – a za 2012. o procjeni društveno odgovornih praksi u RH, kao i priznanje za sudjelovanje na natječaju za Europsku nagradu za DOP 2013. godine. Priznanja su primile Željka Bačić, voditeljica tima za DOP u Petrokemiji d.d. i Grozdana Avirović, voditeljica Sustava upravljanja okolišem.
Predsjednik Josipović istaknuo je kako je društveno odgovorno poslovanje i više od onoga što se mora. «Kada to kažem mislim na činjenicu da se podrazumijeva kako svaka kompanija mora dostojno tretirati svoje zaposlenike, da mora poštivati propise, platiti poreze, ali društveno odgovorna kompanija čini i više, ona ulaže u svoje ljude, okoliš, kulturu, znanost, razvoj, doprinosi društvu i više nego to mora učiniti», zaključio je.  

Dokumenti za preuzimanjePovratak