Korporativne vijesti

Predsjednik Vlade posjetio Petrokemiju

Petrokemiju d.d. posjetio je jučer predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, u pratnji potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta  Martine Dalić i ministra državne imovine Gorana Marića. Održan je radni sastanak s članovima Nadzornog odbora i Uprave tvrtke, nakon kojeg je predsjednik Vlade izjavio kako je Petrokemija izuzetno važna za grad Kutinu i Sisačko – moslavačku županiju. «Kompanija je bila u situaciji u kojoj je trebalo naći rješenje za nastavak poslovanja i likvidnosti. Vlada je našla rješenje, dogovoren je kredit u iznosu od 350 milijuna kuna i omogućeno je da Petrokemija nastavi s proizvodnjom i generiranjem prihoda», istaknuo je Plenković.
Poručio je da je sljedeća faza, u najboljem interesu za tvrtku i njezine zaposlenike, pronalazak strateškog partnera i dokapitalizacija. «Na taj način vjerujemo da bi Petrokemija i dalje mogla biti ono što je, jedan od glavnih hrvatskih izvoznika i proizvođač mineralnih gnojiva koja su izuzetno bitna za hrvatsku poljoprivredu. Smatramo da bi time poslali pravi signal gospodarskog razvoja i stabilnosti za žitelje moslavačkog dijela ove županije», zaključio je predsjednik Vlade RH.
Predsjednik Uprave Petrokemije d.d. Đuro Popijač naglasio je da je Petrokemija, uz pomoć Vlade, uspješno napravila prvi korak prema dugoročnom opstanku kompanije. «Rješavanje pitanja likvidnosti pruža nam mogućnost da kroz sljedećih nekoliko mjeseci uspješno završimo i taj sljedeći korak dokapitalizacije», zaključio je. 

Dokumenti za preuzimanjePovratak