Korporativne vijesti

Posjet studenata iz Slavonskog Broda

Našu tvrtku posjetili su studenti druge godine stručnog studija strojarstva Veleučilišta u Slavonskom Brodu pod vodstvom profesora Ivice Lackovića, Marka Katinića, Marije Stoić i prodekana za razvoj i stručni rad Mladena Bošnjakovića. Njih tridesetak obišli su postrojenje Amonijak, radionicu strojnog održavanja i ispitnu stanicu za sigurnosne ventile gdje im je prikazan cijeli postupak od dolaska do izlaska ventila s ispitne stanice.
Budući da su studenti imali priliku na konkretnim primjerima vidjeti kako se neki problemi rješavaju, a o čemu uče u sklopu vježbi iz kolegija Održavanje postrojenja kod prof. Katinića, zajednički zaključak je da su ovakvi obilasci uistinu korisni za usvajanje gradiva. Također, sve je manje tvrtki u Hrvatskoj gdje se ovakvi primjeri mogu vidjeti uživo pa su studenti iskoristili priliku i raspitali se o svemu što ih zanima.
 «Iskreno me uvijek raduje dolazak sa studentima i profesorima VUSB - a u Petrokemiju, gdje sam i sam stjecao stručna iskustva i znanja više od 20 godina. Kolege iz Petrokemije uvijek profesionalno i s velikim angažmanom pripreme zanimljive teme i prezentacije za studente i profesore, te im se svima u ime VUSB - a  i svoje osobno ime zahvaljujem. Tu bih posebno spomenuo člana Uprave Nenada Zečevića, direktora Proizvodnje Zlatka Babića i direktora Održavanja Damira Bernata koji su nam evo treći put omogućili posjet Petrokemiji », kazao je Katinić. «Istaknuo bih i činjenicu da studenti kroz posjete Petrokemiji značajno profitiraju, jer dobivaju šire poglede na struku i uviđaju važnost znanja u obavljanju poslova održavanja ovako složenih proizvodnih postrojenja. Čvrsto vjerujem i nadam se da ćemo i narednih godina biti u mogućnosti dolaziti u stručne posjete Petrokemiji», zaključio je.

Dokumenti za preuzimanjePovratak