DONACIJE I SPONZORSTVA

Više od 50 godina Petrokemija d.d. značajan je čimbenik u razvoju hrvatskoga gospodarstva. U skladu s tim statusom već dugi niz godina sudjelujemo na podizanju standarda i općenito kulture življenja u Republici Hrvatskoj te posebno gradu Kutini koji je postao regionalno gospodarsko središte.
Uključeni smo u rad škola, pogotovo poljoprivrednih i to diljem Hrvatske, s kojima zajednički postavljamo pokuse na različitim kulturama. Podupiremo i nagrađujemo trud učenika koji ostvaruju uspjehe na raznim natjecanjima u znanju te pomažemo njihove projekte.
Kao tvrtka kojoj je stalo do okoline u kojoj djeluje, sudjelovali smo u brojnim kulturnim, sportskim, ekološkim, humanitarnim i ostalim projektima važnima za našu lokalnu zajednicu i šire.

 

Područja društvenih djelatnosti koja ćemo donirati i sponzorirati s ciljem unapređenja kvalitete života i opće društvene koristi su:
 - projekti povezani s poljoprivredom
 - znanost
 - odgoj i obrazovanje
 - sport
 - zaštita okoliša
 - humanitarni projekti i zaštita ljudskih prava
 - umjetnost, kultura i kulturna baština

 

Kriteriji za odabir i dodjelu donacija (osim za zdravstvene potrebe), kao i sponzoriranje projekata, su kvaliteta projekta i posredna i neposredna korist za društvenu zajednicu.
 

Donacije
Natječaj za donacije objavljuje se jedanput godišnje.

 

Rezultati natječaja Donacije 2020.

Želeći pridonijeti kvaliteti društva u kojem djeluje, Uprava Petrokemije d.d. na svojoj je sjednici donijela odluku o dodjeli donacija kvalitetnim humanitarnim, kulturnim, edukacijskim, zdravstvenim i znanstvenim projektima lokalne zajednice. Sredstva u ukupnom iznosu od 124 tisuće kuna dodijeljena su putem javnog natječaja.
„U ovom neizvjesnom periodu, bitnije je no inače pokazati da podupiremo zajednicu u kojoj živimo i radimo, kako bi se život što prije vratio u normalu. Petrokemija je dugogodišnji partner udruga i organizacija koje djeluju na našemu području, a ovim donacijama pokazujemo da smo i u ovim teškim vremenima partner na kojeg se naši sugrađani mogu osloniti.“, istaknuo je Predsjednik uprave Petrokemije, Davor Žmegač.
Programi za koje su dodijeljena sredstva zaista su raznoliki i kvalitetni, od atletskih klubova, škola, udruga umirovljenika, branitelja i veterana Domovinskoga rata, glazbeno-scenskih udruga i kulturnih zajednica do udruga za sugrađane s posebnim potrebama. Sve to pokazuje kako život u Kutini nije stao, već se razvija na radost i ponos svih zaposlenika Petrokemije d.d. koja će i dalje podupirati kvalitetne lokalne projekte.

Popis odobrenih donacija temeljem natječaja

 

Sponzorstva
Zahtjevi za sponzorstva zaprimaju se tijekom cijele godine, a zahtjev je potrebno poslati u pravilu najmanje 60 dana prije planiranog datuma održavanja događaja ili pokretanja projekta i to obavezno na obrascu "Zahtjev za sponzorstva".

Ukoliko ste u mogućnosti obrascu priložite i dodatnu dokumentaciju.

Svoje zahtjeve na popunjenom obrascu šaljite isključivo putem elektroničke pošte na e-adresu: sponzorstva@petrokemija.hr Ukoliko niste u mogućnosti poslati zahtjev putem elektroničke pošte, iznimno ga možete poslati poštom na adresu:
Petrokemija d.d.
Ured Uprave – za sponzorstva
Aleja Vukovar 4
44320 Kutina

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Ured Uprave na e-adresu sponzorstva@petrokemija.hr ili na telefon 044 647 270 od 10 do 14 sati.