Kontaktipregledaj sve kontakte
0800 647 647besplatni telefon
Agro novosti

Redovna proizvodnja i isporuka mineralnog gnojiva

Vezano uz odluku INA d.d. da privremeno obustavi isporuku plina Petrokemiji Uprava Društva uz suglasnost Nadzornog odbora provela je potrebne aktivnosti kojima je osigurana redovna opskrba plinom. Potrebne količine plina isporučuje drugi ugovorni dobavljač Prvo plinarsko društvo, što omogućava redovnu i planiranu proizvodnju te ispunjavanje svih obveza Petrokemije prema kupcima. Isto tako redovita je dobava svih ostalih sirovina za proizvodnju gnojiva prema planu poslovanja.

Pročitaj više

DINAMIKA USVAJANJA KALIJA (K) KOD PŠENICE I DRUGIH OZIMIH ŽITARICA

Kalij je hranivo čija je uloga nenadomjestiva u procesima disanja, fotosinteze i zaštiti biljaka od napada patogena. Isto tako, kalij je taj koji čini biljku otpornijom na sušu, mraz i salinitet. 

Pročitaj više

POSJET STUDENATA

Našu tvrtku je kroz dva dana posjetilo stotinjak studenata preddiplomskog stručnog studija Upravljanje u kriznim uvjetima Veleučilišta Velika Gorica.  

Pročitaj više

POTREBE PŠENICE I DRUGIH OZIMIH ŽITARICA ZA FOSFOROM (P)

Izražena potreba za fosforom javlja se u dva navrata u životnom ciklusu žitarica. Prvi put je to rano, tijekom rasta korjena, a drugi put u trenutku prijelaza iz vegetativne u generativnu fazu razvoja (cvatnja - oplodnja). 

Pročitaj više

NA PREDAVANJIMA VIŠE OD 600 POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA

U suradnji sa Syngentom Agro d.o.o. Slovenija posjetili smo velike slovenske poljoprivredne proizvođače, članove kluba OptiTech koji su se u velikom broju odazvali na predavanja u Otočecu, Kidričevu, Maloj Nedelji, Moravskim Toplicama i Dvorju.

Pročitaj više

NAJBOLJA ISKORISTIVOST DUŠIKA (N) U UZGOJU PŠENICE I DRUGIH OZIMIH ŽITARICA

Kao i većina drugih biljaka i žitarice zahtjevaju dušik tijekom cijelog vegetacijskog perioda.

Pročitaj više

PREDAVANJA U SLOVENIJI

U Otočecu u Sloveniji danas su započeli tradicionalni zimski susreti za članove Syngentina OptiTech kluba na kojima sudjeluje i naša tvrtka s predavanjem „50 godina kvalitete i tradicije proizvoda.“

Pročitaj više

ISTRAŽIVANJE „OPTIMIZACIJA GNOJIDBE TRAJNOG NASADA NA KARBONATNOM TLU“

U suradnji s Poljoprivrednim fakultetom Osijek i Centrom primijenjenih bioznanosti Lanac zdrave hrane d.o.o. za istraživanje i razvoj Osijek, naša tvrtka će sudjelovati u istraživanju „Optimizacija gnojidbe trajnog nasada na karbonatnom tlu".

Pročitaj više