Kontaktipregledaj sve kontakte
0800 647 647besplatni telefon
VIJESTI

INA d.d. obustavlja opskrbu prirodnim plinom

Sutra, 18. siječnja 2018. INA d.d. će obustaviti opskrbu prirodnim plinom Petrokemiji d.d. zbog problema s naplatom dosad isporučenih količina. 

Pročitaj više

OBAVIJEST O OBUSTAVI RADA POSTROJENJA UREA

Zbog tehničkog kvara na Energetskim postrojenjima i narušene bilance proizvodnje pare u tijeku je obustava  Postrojenja za proizvodnju Uree u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. 

Pročitaj više

OBAVIJEST O STARTU POSTROJENJA

Tijekom današnjeg dana (8. siječnja 2018.) uslijedit će start Postrojenja za proizvodnju Dušične kiseline 1, linija 1 u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d.

U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak i buke.

Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti, kvaliteta zraka će se intenzivno nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže, kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.

 

Pročitaj više

PROMJENE U UPRAVI DRUŠTVA

Nadzorni odbor naše tvrtke jučer je donio odluku kojom se utvrđuje da dana 2.1.2018. godine prestaje mandat člana Uprave g. Nenada Zečevića.

Od 3. siječnja 2018. Uprava Petrokemije d.d. djeluje kao dvočlana uprava koju čine mr. sc. Đuro Popijač, predsjednik uprave i mr. sc. Davor Žmegač, član uprave. 

Pročitaj više

ODLUKE GLAVNE SKUPŠTINE DRUŠTVA

Petrokemija d.d. održala je 11. prosinca 2017. godine u sjedištu Društva, sjednicu Glavne skupštine na kojoj je bilo prisutno 3.737.769 glasova ili 87,14% od ukupno 4.290.393 glasova.

Pročitaj više

OBAVIJEST O STARTU POSTROJENJA

Tijekom sutrašnjeg dana (9. prosinca 2017.) uslijedit će start Postrojenja za proizvodnju Dušične kiseline 2 u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak i buke.

Pročitaj više

SUSRET S NOVINARIMA

U našoj tvrtki održano je jučer tradicionalno predblagdansko druženje s novinarima, koje je tom prilikom pozdravio i kratko im se obratio predsjednik Uprave mr.sc. Đuro Popijač. 

Pročitaj više

OBAVIJEST O OBUSTAVI RADA POSTROJENJA

Tijekom današnjeg dana (27. studenog 2017. ) uslijediti će zastoj Postrojenja za proizvodnju Dušične kiseline – 2 u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. U vrijeme zastoja moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak.

 

Pročitaj više

NO razmotrio rezultate poslovanja

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. u petak je razmotrio rezultate poslovanja u prvih devet mjeseci 2017. godine. U tom je razdoblju tvrtka ostvarila ukupne prihode od 1.450,9 milijuna kuna, ukupne rashode od 1.570,4 milijuna kuna, te je iskazala gubitak u poslovanju od 119,5 milijuna kuna ili 8,2 posto od ukupnih prihoda. Kako je istaknuto, poslovno okruženje Petrokemije d.d. u izvještajnom razdoblju karakterizirale su dvije ključne pojave: pad prodajnih cijena mineralnih gnojiva uz istovremeni rast prosječnih cijena prirodnog plina kao glavne sirovine.

Pročitaj više

Sazvana izvanredna Glavna skupština

Uprava Petrokemije d.d. na svojoj je sjednici 27. listopada 2017. donijela odluku o sazivanju izvanredne Glavne skupštine Petrokemije d.d. koja će se održati 11. prosinca 2017. godine, s početkom u 12 sati.

Poziv za izvanrednu Glavnu skupštinu možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više

Sva postrojenja u radu

Nakon uspješnog saniranja tehničkog kvara u opskrbi električnom energijom, radi ispada iz rada transformatora 110/10 kV, sva postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva su u redovitom radu, sukladno proizvodnim planovima. 

Pročitaj više

Obavijest o pokretanju postrojenja

Danas (21. listopada 2017.) će s radom krenuti  Postrojenje za proizvodnju dušične kiseline 1, linija 2, u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d.U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak i buke.Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti kvaliteta zraka intenzivno će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže, kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.

Pročitaj više

Obavijest o pokretanju proizvodnje

U tijeku je start Postrojenja za proizvodnju amonijaka i Postrojenja za proizvodnju Uree u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d., što će se odvijati naredna tri dana, 20., 21. i 22. listopada 2017. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak i buke. Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti kvaliteta zraka intenzivno će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže, kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.

Pročitaj više

Obavijest o upisu promjena u Sudskom registru

Sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala, Zakona o trgovačkim društvima i Pravilima Zagrebačke burze, obavještavamo da je Trgovački sud u Zagrebu, temeljem Rješenja istoga suda pod poslovnim brojem Tt-17/39155-2 od 18.10.2017., u sudski registar ovog suda upisao odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i promjenu odredbi statuta u dioničkom društvu pod tvrtkom/nazivom Petrokemija d.d. tvornica gnojiva, sa sjedištem u Kutini, Aleja Vukovar 4, u registarski uložak s MBS 080004355, OIB 24503685008. 

Pročitaj više

Obavijest o pokretanju proizvodnje i obustavi rada pojedinih postrojenja

Tijekom današnjeg dana (17.10.2017.) započet će s radom  postrojenja Dušična kiselina 1, linija 2, i Dušična kiselina 2, a obustava rada uslijedit će na postrojenju za proizvodnju Uree 2, u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak.

Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti kvaliteta zraka intenzivno će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže, kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.

Pročitaj više